Kinderopvang Brugge

De mooiste start begint met een stop

De mooiste start begint met een stop

Alcohol, tabak en drugs tijdens de zwangerschap.
Zwangerschap en de geboorte van een baby zijn prachtige ervaringen. Maar voor de toekomstige ouders betekenen ze ook een hele verandering. Velen gaan dan nadenken over een aantal ongezonde gewoontes (ongezonde voeding, te weinig slaap, uitgaan...).
Veel toekomstige of jonge ouders zitten vaak met vragen over het gebruik van alcohol, tabak en andere drugs. Wat zijn de gevaren tijdens de zwangerschap? En wat met de borstvoeding? Mag ik af en toe nog een glaasje drinken? Moet ik echt helemaal stoppen met roken? Kan een joint kwaad tijdens de borstvoeding? Wat als ik, voor ik wist dat ik zwanger was, af en toe cocaïne gebruikt heb?

 

Waar kan je hulp en informatie vinden?

Heb je een concrete kinderwens of ben je zwanger? Laat je dan van bij het begin begeleiden door een arts of vroedvrouw. Breng hem of haar op de hoogte van je gebruik van alcohol, tabak, medicatie of illegale drugs. Artsen en vroedvrouwen hebben beroepsgeheim: je kan hen dus in vertrouwen nemen. Het is belangrijk dat je eerlijk bent tegen je arts of vroedvrouw over je rook- en drinkgedrag, of over de andere drugs die je eventueel gebruikt. Hij of zij kan de levensomstandigheden in hun geheel bekijken en daaruit afleiden of je kindje gevaar loopt. Wil je een eerste advies of gesprek, dan zijn er tal van centra waar je vrijblijvend terecht kan. Weet dat je steeds kunt rekenen op discretie: al deze organisaties hebben beroepsgeheim.De DrugLijn en Tabakstop bezorgen je graag adressen. 

 


Meer info vind je alvast terug via volgende link https://www.druglijn.be/tips-en-advies/zwangerschap/ben-je-zwanger.

 


 

« terug naar de homepagina« terug naar de nieuwspagina