Logo

Blydhove Veltem

Adres Maalse Steenweg 321
8310 Sint-Kruis
Contact informatie 0476 / 39 52 65
postbus@blydhove.be
De kinderopvang zorgt voor een warme maaltijd
Veganistische maaltijden zijn mogelijk
Halal maaltijden zijn mogelijk
Vegetarische maaltijden zijn mogelijk
Een kinderdagverblijf met ervaring, een specifieke operatie en / of beleid rond inclusieve zorg
Deze kinderopvang hanteert een inkomensafhankelijk tarief
De kinderopvang kan luiers verstrekken
De ouders kunnen niet voor hun eigen luiers zorgen
Wasbare luiers zijn niet mogelijk
De kinderopvang heeft een buitenspeelruimte
Omschrijving

Blydhove Veltem is een groepsopvang en beschikt over 24 opvangplaatsen voor de opvang van baby’s en peuters (0 tot 3 jaar). Je vindt ons vlakbij het kruispunt Maalse Steenweg / Doornhut / Vossensteert. Ons kinderdagverblijf is ingericht in een klassieke bungalow, die binnenin heringedeeld is in knusse lokalen. Er is ook een veilige, ruime en aantrekkelijke tuin. 

Hieronder vind je al heel wat informatie. Indien je meer wil weten, doe dan een aanvraag voor een kennismaking ter plaatse via  postbus@blydhove.be of doe een aanvraag via www.kinderopvangbrugge.be  en vink Blydhove Veltem als voorkeur aan.  

Toegankelijkheid

Het kinderdagverblijf ligt op de belangrijke invalsweg vanuit Sijsele naar Brugge met, ter hoogte van de Kruispoort, aansluiting op de Brugse ring. Er is een ruime en veilige parkeermogelijkheid en bushalte vlakbij. Omwille van de veilige fietspaden, is de bereikbaarheid voor fietsers eveneens optimaal.

Groepen

Blydhove wil voor alle kinderen een positieve speel- en leertuin zijn. De manier waarop we met je kind omgaan en de dingen die we aanbieden, ‘groeien’ daarom mee met de ontwikkeling en mogelijkheden van je kind. Zo blijft je kind op elke leeftijd de goesting hebben om nieuwe dingen uit te proberen, te ontdekken, creatief te zijn, ervaring op te doen, zelfstandigheid op te bouwen, taal en sociale vaardigheden te ontwikkelen, om te gaan met emoties en gevoelens, … Kinderen leren ook bijzonder veel van elkaar, tenminste als ze in de mogelijkheid zijn om positieve ervaringen te kopiëren van hun iets grotere vriendjes. Blydhove werkt daarom in leefgroepen die leeftijdgebonden zijn (net zoals in een school).  

Toewijzingsbeleid

Een kennismaking ter plaatse is de eerste stap, zodat je zelf kan ervaren wat onze kinderopvang voor jou en je kindje te bieden heeft. We geven je alle informatie over de organisatie van de opvang en het dagelijks verloop. Je krijgt er ook antwoord op al je vragen. 

Op basis daarvan kan je een aanvraag doen om een plaats voor je kind te reserveren. 

Bij de toewijzing van een opvangplaats houden we rekening met de voorrangsregels die door de Vlaamse Overheid bepaald zijn. De voorrangsregels hebben betrekking op je gezinssituatie (bv als je alleenstaande ouder bent), je gezinsinkomen (bv als je een laag inkomen hebt), je opleiding, je gezondheidstoestand, je nood aan opvoedkundige ondersteuning, enz… 

Het kan gebeuren dat andere ouders voorrang krijgen, of dat we niet meteen een opvangplaats hebben vanaf de datum waarop je opvang zou willen.  Toch doen we het maximaal mogelijke om, zelfs voor dringende opvangvragen, een oplossing te bieden.  

Toelichting bij prijs

In Blydhove betaal je een ouderbijdrage in verhouding tot het inkomen van je gezin : het inkomenstarief (IKT). Indien je een laag inkomen hebt, betaal je sowieso minder. Je kan ook een individueel verlaagd tarief (IVT) aanvragen. We helpen je graag om dit allemaal in orde te brengen. 

Alle materiaal, maaltijden, linnen, etc… zijn inbegrepen in deze bijdrage. We rekenen wel een vergoeding aan (tegen kostprijs) voor het verbruik van luiers en verzorgingsproducten.  

Borstvoeding

Indien je kindje borstvoeding krijgt, kan je de moedermelk in een bewaarzakje of bewaardoos meegeven. Dit wordt bewaard in de koelkast en ter plaatse opgewarmd. 

Indien je daartoe de mogelijkheid hebt, kan je vanzelfsprekend ook langskomen om je kindje borstvoeding te geven.  

Taalbeleid

In Blydhove wordt met de kinderen uitsluitend Nederlands gepraat. Voor de kinderen gebruiken we zo nodig pictogrammen en standaardwoordjes in de eigen taal.

Indien je zelf anderstalig bent, proberen we zoveel mogelijk met je te praten in een taal die voor je als ouder bruikbaar is. Dat kan in Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Portugees en Vlaamse Gebarentaal.  

Minimale aanwezigheid

Goede groepsopvang helpt je kind te groeien en te ontwikkelen. Daarom in het nodig dat je kind regelmatig naar de opvang komt, aan alle activiteiten kan deelnemen en alle vriendjes in de groep regelmatig kan ontmoeten. We vragen daarom dat je kind minstens 2 volle dagen per week naar de opvang komt.  

   

Permanentie

Je kindje wordt opgevangen door vaste kindbegeleiders. Als deze begeleiders even uitvallen, heeft Blydhove altijd voldoende kindbegeleiders om in te springen, zodat je er altijd op kan vertrouwen dat de opvang open blijft.  

Inclusive info
Blydhove wil voor alle kinderen een positieve speel- en leertuin zijn. Ook als je kind specifieke ondersteuning of zorg nodig heeft, willen we deze visie waarmaken. Ons team bouwde doorheen de jaren heel wat ervaring op om voor elk kind – ook als het niet vanzelfsprekend lijkt – de beste kansen tot ontwikkeling aan te bieden. Voor jou en je kind staan een psycholoog, verpleegkundige, sociaal assistente, opvoeders en ervaren kindbegeleiders klaar. Daarnaast werken we intensief samen met externe ondersteuners en therapeuten, zodat je kind, met alle kinderen in Blydhove de beste kansen kan krijgen.
Help with application
This can be done through an appointment with the daycare
Respijtdagen

De Vlaamse Regering besliste dat je de opvangbijdrage betaalt voor elke dag opvang die je reserveert. Het is dus zeer belangrijk om bij je inschrijving goed na te denken over het aantal dagen waarop je voor je kind een opvangplaats bestelt. In principe loopt je opvangplan door tot het einde van de opvang. Als je nood aan opvang verandert, kan je echter een wijziging van je opvangplan vragen. 

Er zijn ook manieren om gereserveerde opvangdagen kosteloos te annuleren.

  • In Blydhove beschik je over 20 respijtdagen op basis van een volledig kalenderjaar en een opvangplan met elke dag opvang. Het aantal respijtdagen wordt bij de start van de opvang, of op 1 januari berekend in verhouding tot het aantal maanden (in het jaar) en aantal dagen (in de week) die je in het opvangplan voor je kind reserveert. 
  • Indien je kind ziek is, hoort het niet naar de opvang te komen. Als je kind gedurende een week (of langer) ziek is, dan hoef je ook niet te betalen voor de afwezige dagen.
  • Tenslotte kan je per kalenderjaar ook nog twee gezinsvakanties opnemen.  
Jaarlijkse sluiting

Blydhove is gesloten:

  • op alle wettelijke feestdagen, eventueel aangevuld met een brugdag
  • tussen Kerstmis en Nieuwjaar (zie onze jaarkalender)
  • gedurende 3 weken in de zomervakantie (zie onze jaarkalender)
  • één dag per jaar voor een pedagogische studiedag voor de werknemers (zie jaarkalender) 
Openingsuren
Van Tot
maandag 07:00 18:30
dinsdag 07:00 18:30
woensdag 07:00 18:30
donderdag 07:00 18:30
vrijdag 07:00 18:30
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten